Mystery fibromyalgi äntligen löst! Forskarna hittar den huvudsakliga källan till smärta i blodkärlen

Forskarna finner den huvudsakliga källan till smärta i blodkärlen.

Forskarna har funnit den huvudsakliga källan till smärta i fibromyalgi patienter, och i motsats till vad många tror, det kommer inte från hjärnan. Resultaten markerar slutet på ett årtionde gammalt mysterium om sjukdomen, som många läkare trodde trollade in i fantasin hos patienter. Mysteriet med fibromyalgi har lämnat miljontals drabbade letar efter hopp i smärtstillande mediciner. Tills nyligen, många läkare trodde att sjukdomen var “imaginära ” eller psykologiska, men forskarna har nu visat att den huvudsakliga källan till smärta kommer från en av de mest osannolika blodkärlen plats-det mest osannolika i handen, ben och fötter.

Image result for Fibromyalgia

Denna upptäckt kan leda till nya behandlingar och kanske till och med fullständig läkning i framtiden, vilket medför lättnad för färre människor i världen som trodde att de hade sjukdomen. För att lösa mysteriet med fibromyalgi, forskarna sätta fingret på huden på handen av en patient som hade en brist på sensorisk nervfibrer, orsakar en minskad reaktion på smärta. De tog sedan hud prover från händerna på fibromyalgi patienter och var förvånade över att hitta en extremt överdriven mängd av en viss typ av nerv fiber shuntar kallas arteriole-venule (av).

Fram till denna punkt forskarna hade trott att dessa fibrer var bara ansvarig för reglering av blodflödet, och spelar ingen roll i känslan av smärta, men nu har de upptäckt att det finns en direkt koppling mellan dessa nerver och utbredd kroppssmärta som fibromyalgi drabbade känner.

Genombrottet kan också lösa den kvardröjande frågan om varför många drabbade har extremt smärtsamma händer och fötter samt andra “hot spots ” i hela kroppen, och varför det kalla vädret verkar förvärra symtomen. Förutom att uppleva omfattande djup vävnad smärta, många fibromyalgi patienter lider också av invalidiserande trötthet.

Neurologen Frank L. Rice förklarade, “vi trodde tidigare att dessa nervändar inte var inblandade i regleringen av blodomloppet på en undermedveten nivå, men här hade vi bevis för att uppsägningar av blodkärlen också skulle kunna bidra till vår medveten känsla av beröring… och även smärtan, “Said Rice. “detta dåligt hanterade blodflödet kan vara källan till muskel ömhet och värk i kroppen, och känslan av trötthet som verkar bero på mjölksyra uppbyggd och låga nivåer av fibromyalgi inflammation patienter. Detta i sin tur kan bidra till hyperaktivitet i hjärnan.

 

Nuvarande behandlingar för sjukdomen har inte fört fullständig lättnad för de miljontals människor som lider. Behandlingar inkluderar, men är inte begränsade till, narkotiska smärtstillande läkemedel; anti-epileptiska läkemedel, antidepressiva och tips så enkelt som att få mer sömn och motion regelbundet. Nu när orsaken till fibromyalgi har belysts, patienter är ivrigt väntar på ett botemedel. Andra uttryckte frustration över hur mycket de redan hade lidit:

“när kommer de någonsin att förstå att saker är aldrig ” i ditt huvud? Säger en kommentator. “när något inte passar i deras lilla förståelse, de förringa patienten och berätta för dem att de är galna. Människor har lidit det eftersom de uppfanns. Ordinera eftersom allt är SSRI inte svaret mer än en lobotomi eller hysterektomi var “.

Tillkännagivandet har potential att låsa upp bättre framtida behandlingar och har ingen tvekan patienter över hela världen glädjande att mysteriet med fibromyalgi äntligen har lösts.

Forskarna upptäckte en hjärna signatur som identifierar & behandlar fibromyalgi

Fibromyalgi patienter har visat en förbättrad förmåga att Visa äckliga faktorer som orsakar stora fysiska och psykiska lidande samt icke-smärtsamma förnimmelser tillsammans med olika neuronala svar. Dessa neuronala förändringar har diagnostiska tecken som omfattar deras specificitet och känslighet för FM-bandet, men det är oklart. Vi fann att en hjärna som förklarar patofysiologi av FM på neuronal nivå.

De använde maskin baserad teknik för att upptäcka denna signatur hjärnan baserad fibromyalgi. När patienter med FM fick smärtsamma stimuli, visade de underskrift av den värsta neurologiska smärta.

Enligt en studie som publicerades i den senaste upplagan av tidskriften Pain, Forskarna fann hjärnan märket som erkänner villkoret med 93% noggrannhet.

Centrum för sjukdomskontroll och prevention (CDC) utvärderade prestanda och drog slutsatsen att det varje år finns 10 000 000 människor i USA, med kvinnor är mer drabbade än män.

Fibromyalgi är inte botas vid denna tid på grund av den okända patologi och biverkningar på grund av andra sjukdomar.

En specialist vid University of Colorado, Boulder använde en MRI för att kontrollera hur hjärnan fungerar. Det förde samman 370 fibromyalgi patienter och 135 patienter kontrollgruppen som utsattes för insamling av icke-smärtsamma visuella ledtrådar och ljud relaterade ämnen förutom smärtsamma påtryckningar.

Denna multi-sensoriska test har gjort det möjligt för forskare att identifiera utvecklingen av 3 sub markörer, eller neurologiska tecken, som påverkar det lidande sinnet att de med fibromyalgi erfarenhet.

Marina Lopez-sola, postdoc analytiker i Cu Boulder kognitionsvetenskap och effektiv kontroll laboratorium sa, det märkliga denna översyn har, det ger den potentiella-baserade enheter som kan användas för att ge information om vissa grader av hjärn-relaterad patologi som var orsaken till deras ångestsymtom. Hon var den ledande skaparen av examen. Anordningen av anordningar kan användas för att identifiera fasta subtyper, vilket kan vara viktigt för att förbättra behandlingen.

Tor satsning som är chef för kognitiv och affektiv kontroll laboratorievetenskap, sade, motverka det faktum att många högre tjänstemän har arbetat med kliniska metoder för att identifiera fibromyalgi, de vet inte orsaken till smärta patienter och vad som händer neurologiskt hos patienter med fibromyalgi. Dessa mentala åtgärder är potentiellt användbara för att visa oss vad som har hänt i hjärnan och vad det visar att variationerna blir orsaken till patientens smärta. De kan hjälpa till att verkligen förstå vad fibromyalgi är och störningar i fokala sensoriska systemet och förmågan att behandla i bästa.

På lång sikt kan det leda till bättre information om hjärn åtgärder som kan leda till en slutsats och det kan vara användbart vid behandling av fibromyalgi.

Lopez sola säger denna bok är till stor hjälp för att förstå fibromyalgi och är ett avgörande steg för att förutsäga fibromyalgi som en hjärna fråga.

Läkarens feedback på denna forskning: Dr Michael Curley: han sa att han hade hört talas om denna slutsats och han kände total känsla för honom. Det är därför vår smärta kan vara överallt. Vi är inte galna, och det är en av de mest invalidiserande sjukdomar som en person kan få. Nu vet de var smärtan kommer ifrån, kanske de kan hitta ett sätt att läka oss eller stoppa smärtan. Det skulle vara underbart om vi kunde återvinna vårt liv

 

Source: Yahoo News
guardianlv.com 
www.womenshealth.gov/publications/our-publications/ 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *