Om du älskar någon med fibromyalgi, kom ihåg att de lider av svår smärta som varierar från dag till dag och timme till timme.

Om du älskar någon med fibromyalgi, kom ihåg att de lider av svår smärta som varierar från dag till dag och timme till timme.

Om du älskar någon med fibromyalgi uppleva svår smärta som varierar från dag till dag och från timme till timme. Det kan vi inte förutsäga. Så vi vill att du ska förstå att ibland saker måste avbrytas i sista minuten och det stör oss lika mycket som du.

Image result for hot couple in bed

Vi vill att ni ska veta att vi måste lära oss att acceptera vår kropp med dess gränser, och det är inte lätt. Det finns inget botemedel mot fibromyalgi, men vi försöker lindra symptomen varje dag. Vi ber oss att inte lida av detta.

Många gånger känner vi oss överväldigade och kan inte klara av mer stress än vad vi gör. Om möjligt, inte lägga mer stress till min kropp.

Även om vi ser bra ut, mår vi inte bra. Vi har lärt oss att leva med ständig smärta för det mesta. När du ser oss lyckliga, betyder det inte nödvändigtvis att vi har några problem, vi bara ta hand om det. Vissa människor tror att vi inte kan vara så illa om vi är bra. Smärtan är inte. Det är en kronisk “osynlig” sjukdom och det är inte lätt för oss att ha den.

Vänligen förstå, eftersom vi inte kan arbeta och vi är inte vaga. Vår trötthet och smärta är oförutsägbara och på grund av detta måste vi göra justeringar i vår livsstil. Något som verkar enkelt och lätt att göra är inte för oss och kan orsaka oss mycket trötthet och smärta. Inte nödvändigtvis något som vi gjorde i går, kan vi göra i dag, men det betyder inte att vi inte kan göra det heller.

Ibland är vi deprimerade. Vem skulle inte vara deprimerad av en stark och ständig smärta? Det har visat sig att depression sker med lika frekvens vid fibromyalgi som i alla andra tillstånd av kronisk smärta. Det ger oss smärta att vara deprimerad, men vi är deprimerade av smärta och oförmåga att göra det vi har använt. Vi mår också dåligt när det inte finns något stöd och förståelse från läkare, familj och vänner. Snälla, förstå mig, med ditt stöd och din hjälp aminore min smärta.

Medan vi sover hela natten, vilar vi inte tillräckligt. Personer med fibromyalgi har en dålig sömnkvalitet, vilket gör den värsta dagen smärta som sover illa.

För oss är det inte lätt att stanna i en position (även platser) under en lång tid. Det orsakar oss en hel del problem och tar tid att återhämta sig. Varför inte lämna vissa aktiviteter vi vet att denna faktor skulle skada oss. Ibland är vi fina att vi vet vilka konsekvenser det kommer att medföra.

Vi går inte galet om vi ibland glömmer enkla saker, vad vi säger, någons namn eller säger fel ord. Dessa är kognitiva problem som är en del av fibromyalgi särskilt i de dagar då vi har mycket smärta. Det är en konstig sak för dig och mig. Men vi skrattar tillsammans och hjälper till att hålla vårt sinne för humor.

De flesta människor med fibromyalgi är väl förtrogna med detta tillstånd, vissa läkare och andra, eftersom vi har varit tvungna att utbilda oss att förstå vår kropp. Så, snälla, om du ger mig ett “botemedel”, gör det inte. Inte för att jag inte uppskattar din hjälp eller förbättra, men eftersom jag hålla dig informerad och har provat många saker.

Vi är mycket glada när vi har en dag med liten eller ingen skada när vi sover, när vi gör något som vi inte har uppnått på lång tid, när vi förstår.

Vi uppskattar verkligen allt du har gjort och kan göra för mig; Inklusive dina ansträngningar att informera och förstå. Små saker betyder mycket för mig och jag behöver dig för att hjälpa mig. Var skonsam och tålmodig. Kom ihåg att i denna kropp fortfarande trött, jag är fortfarande. Jag försöker lära mig att leva från dag till dag med mina nya gränser och att hålla hoppet i morgon. Hjälp mig att skratta och se de underbara saker som Gud ger oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *