8 saker som människor med fibromyalgi måste sluta göra

När jag fick diagnosen för första gången, kände jag mig som amitriptylin att lösa mina sömnproblem, som frigör mig från mina symtom på fibromyalgi.

Prioritet för dig-om du har någon typ av kronisk försvagande tillstånd, är det nödvändigt att sätta dina egna behov först. Även om du är den friskaste personen på planeten, bör du inte lämna dina behov bortglömda.
Sluta umgås med fel personer. -Om någon lägger stress till ditt liv, stress gör dig sjuk. Eliminera stress genom att eliminera den personen. Du kanske inte kan eliminera den helt, men du kan välja att undvika dem när det är möjligt.

Sluta försöka vara där för alla. -Förmågan att säga “nej ” är mycket låg. Alltför ofta, de som lider av fibromyalgi är sannolikt inte kan säga “Nej, ” känslan av skuld när vi inte kan säga “Ja. ” vi kan inte vara där för alla.

Sluta ljuga för dig. -Du är sjuk, erkänna det. Du mår inte bra. En annan person frågade och svarade “Jag mår bra, ” men det är inte sanningen. Detta är inte sanningen när den sägs till dem, och det är sannerligen inte sanningen när den säger till sig själv.

Sluta slösa tid att förklara för andra. -De flesta människor bryr sig inte tillräckligt för att oroa sig för sin sjukdom eller varför de inte kan göra vad de inte kan göra. Säg bara “nej ” och gå vidare. Försök inte att förklara varför det inte kan göras, eftersom du förmodligen inte lyssnar ändå.

Sluta leva i det förflutna. -Sluta försöka komma tillbaka till den nivå av liv du hade innan din sjukdom.

Sluta tillrättavisa gamla misstag. -Skuld och skuld är våra ständiga vänner. Sluta skylla saker du har gjort tidigare (eller saker du vill ha gjort). Det är förr, låt gå och gå vidare. Återigen, fokusera på vad du kan göra i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *