FIBROMYALGI FÖRKLARAS SOM EN NY LÅNGSIKTIG FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Efter artros är fibromyalgi den näst vanligaste reumatiska sjukdomen. Det är emellertid svårt att välja föregående fibromyalgi, eftersom dess symptom fluktuerar.

Bildresultat för kiropraktikbehandling

Detta tillstånd påverkar främst kvinnor än män. Det kännetecknas av smärta i hela kroppen följt av stelhet och trötthet.

Enligt Daniel Clauw, MD, professor i anestesiologi vid University of Michigan, har han förklarat att smärta i behandlingen är onormal i fibromyalgi.

Han tillade dessutom att känslan av smärta förstärks och kan förekomma var som helst i kroppen. På grund av detta är kronisk huvudvärk, sensoriska hyperreaktioner och visceral smärta mycket vanliga hos personer med fibromyalgi.

Fibromyalgi kan också påverka dess funktionalitet och kan störa vardagens aktiviteter.

Dessutom har det rapporterats att personer med fibromyalgi inte får de tjänster de behöver. Att svälja pillerna och genomföra andra framgångsrika strategier kan vara mycket användbara vid kontroll av fibromyalgi, men eftersom det inte finns något botemedel mot fibromyalgi är det svårt att helt eliminera denna sjukdom.

I flera stater har fibromyalgi ansetts vara det långsiktiga problemet, minskningen av livskvaliteten.

Varför kan fibromyalgi betraktas som det långsiktiga problemet?

När symtomen uppträder och försvinner gör den personen mycket mer trött och irriterad. Att hantera fibromyalgi låter lättare, men människor som lever med fibromyalgi skulle vara bättre att förstå att det sätt på vilket varje gång de bekämpar symtomen spetsar upp sig.

Intensiteten och svårighetsgraden av sjukdomen kan leda till en negativ inverkan på ditt arbetsresultat. Medan symtomen på fibromyalgi upplevs skulle kontorsarbete vara mycket svårare än vad som helst av förväntningar. Dessutom kan triggers göra ditt tillstånd värre också.

Symptomen på fibromyalgi tillåter dig inte att sticka ut djupare och på något sätt föredrar du att vila hemma istället för att gå till jobbet.

Eventuella långsiktiga problem behöver stöd och långtidsvård. Men, tyvärr, personer med fibromyalgi får inte den optimala nivån.

Fibromyalgi är svår att förstå, inte bara på grund av dess kliniska symptom, i själva verket är dess återfall och remissionsfaser också förvirrande.

Om du inte har fibroen sprungit länge, har du tur, men det betyder inte att du inte kommer att spränga igen.

Och när symtomen spikar upp är det hemskt att tänka på att göra någon uppgift, oavsett om den är relaterad till ditt arbete eller hem.

Fibromyalgi är nu en långsiktig funktionsnedsättning

Med hjälp av ansträngningarna från tre år av patient- och kundråd i Nordirland har fibromyalgi förklarats som en långsiktig funktionsnedsättning.

Nu kan dedikerade tjänster etablera trusts och centra för hantering av fibromyalgi som ett långsiktigt tillstånd.

Patienter kan få läkarvård och interventioner från vårdpersonal. Dessutom är det svårt att bestämma vilken alternativ behandling som bäst passar hur man hanterar fibromyalgi. Därför kan information om terapier också erhållas.

Eftersom smärta är det främsta klagomålet hos de flesta patienter med fibromyalgi, skulle de flesta mediciner ges för behandling av smärtuppfattning. Men andra symtom är mindre märkta.

Ökad medvetenhet om tillståndet kan bidra till tidig upptäckt av denna sjukdom. Om människorna omkring dig, till exempel vänner och familj, är väl medvetna om fluktuationerna av symtom och beteendeproblem, kan de också ge högsta komfortnivå och kan delta i hushållssysslor. Fibromyalgi medvetenhet kan göra livet för personen enklare.

Det föreslås också att relationerna hos personen med fibromyalgi kanske inte är hälsosamma med sina kollegor, vänner och familjemedlemmar. Detta händer eftersom människorna kring honom har liten kunskap om denna sjukdom.

Genom att öka medvetenhetsprogrammen utbildas inte bara kampen mot den person med fibromyalgi, men de icke-liderna får också tanken på hur man behandlar personen med fibro, hur de kan hjälpa dem och vad de tillåter att vara mår bättre

Vid den andra änden av spektret kan den juridiska deklarationen av fibromyalgi som en långsiktig funktionsnedsättning också låta läkaren veta mer om denna sjukdom och föreslå det effektiva läkemedlet för den definitiva undertryckningen av symtom.

Tillgången till fibromyalgibehandling är också ett allvarligt problem. I klinisk praxis är tillgängligheten av tjänster inte densamma på grund av otillräckliga resurser för att effektivisera den specifika befolkningen.

Personer med fibromyalgi känner sig ofta isolerade och ensamma. Din sociala isolering kan vara ett hinder för att få behandling. Läkarna skulle finna det här mycket svårt att behandla. Därför bör läkare också välkomna utbytet av information och kunskap från patientens sida.

Dessutom kommer mer forskning att genomföras för att ta reda på sätt som kan förbättra den övergripande hälsan.

Långtidssjukförsäkring och dess förmåner

Det är svårare och svårare att arbeta och stanna kvar i arbetskraften samtidigt som man kämpar med fibromyalgi.

Faktum är att det också händer att människor fortsätter sitt arbete även om de har smärta, trötthet, huvudvärk och migrän förekommer på grund av fibromyalgi.

Eftersom långtidssjukförsäkring finns redan i flera länder kan du vara mindre oroad över den ekonomiska bördan av mediciner, periodiska recensioner och andra utgifter.

Symtomen på fibromyalgi kan inaktiveras. Baserat på de subjektiva klagomålen och fysisk undersökning kan läkaren verifiera och identifiera fibromyalgi.

Det finns flera typer av långtidssjukförsäkringar tillgängliga. Men du borde ha en uppfattning om vilken långsiktig sjukförsäkring som skulle vara bra för dig.

 En seriös övervägning leder till ett bättre resultat

Ett erkännande av fibromyalgi som ett långsiktigt funktionshinder kommer säkerligen att öka medvetenheten och kunskapen om tillståndet, inte bara bland sjukvårdspersonal, men icke-medicinska människor kommer också att ha kunskap om egenskaperna hos fibromyalgi.

Efter diagnosen fibromyalgi kommer patienten att få ett sätt genom vilket du kan få fullständig information om mediciner, motion och andra alternativa behandlingar.

Förändringar i kost kan spela en viktig roll för att förbättra tillståndet för fibromyalgi. Behandlingen av fibromyalgi är ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt, där varje intervention har sin egen betydelse.

Om du vill försumma någon av dem, kan symtomen bli värre. Behandlingen av fibromyalgi handlar alltså om effektiviteten med vilken medicinska proffs plockar upp och behandlar sjukdomen, såsom allvaret med vilken patienten följer den föreskrivna tekniken.

-referens:

http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-37424804

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *