Fibromyalgi och höft FLEXOR smärta

Det är inte ovanligt att ha höft flexor frågor eller smärta i detta område när man lever med fibromyalgi. Höfterna, höft flexors, och nedre delen av ryggen korrelerar med områden fibromyalgi smärta på grund av anbud områden runt nedre delen av ryggen, många fler trigger punkt områden och andra förhållanden som påverkar de omgivande områdena.
Höften flexor musklerna gör att höfterna att flytta med flexibilitet. Du är engagerande dessa muskler när du flyttar benen, och det betyder att höfterna är inblandade i de flesta av de rörelser som du gör under den genomsnittliga dagen.

En frisk person kanske inte inser hur ofta de använder sin höft flexors, men alla som lever med fibromyalgi som upplever hip flexor smärta kommer att vara väl medveten om detta på ett mer regelbundet.

Jag har personligen behandlat höft flexor smärta och senare åter stärka dessa områden samtidigt utveckla mer fibrösa säkra övningar efter min fulla hysterektomi tre år sedan. Ja, jag får det. Jag kommer att ta upp mer av detta senare i den nedre delen av denna artikel.

Även om det finns några kända skador och medicinska tillstånd som kan orsaka smärta i höften flexors, kan det vara svårt att identifiera en direkt orsak till denna smärta hos någon med fibromyalgi, med undantag för de många dagliga aktiviteter som jag ofta hänvisar till.

Vi kan behandla smärtan som ett annat symptom på diagnostiserat tillstånd eller ta mer tid att fastställa en exakt orsak till smärtan. Hursomhelst, fibromyalgi och höft flexor smärta är ofta försvagande om den inte behandlas effektivt och snabbt.

Förstå fibromyalgi och höft flexor smärta hip flexor smärta är ofta kallad flexor tendinosis. Smärtan från detta tillstånd typiskt kommer från en eller båda av följande muskler: Illicacus och psoas. Dessa muskler är ofta klumpas ihop som en enhet, kallad illiopsoas.

Den psoas är ansvarig för en hel del allmänna rygg och ben smärta eftersom sittande positioner som de flesta människor håller hela dagen orsaka muskeln att förkorta under en lång tid. När du står upp och börja flytta runt igen, att muskeln inte vill förlänga och fungera ordentligt.

För dem som lider av fibromyalgi, kan smärtan komma från andra muskler som hjälper höfterna flytta. Detta inkluderar quadriceps, även om dessa muskler är lägre än de flesta höft flexor muskler.

Medan flexor tendinosis orsakas av en skada eller fråga som inte rör fibromyalgi kan fokusera på en viss muskel eller område i höften, fibromyalgi patienter kan uppleva smärta som sprider ut hela denna region av kroppen. Orsaken till smärtan är ofta oförklarlig, vilket är typiskt fallet med fibromyalgi smärta.

Behandla fibromyalgi och höft flexor smärta ett enkelt sätt att förhindra vissa fibromyalgi och höft flexor smärta är att undvika att sitta i ett läge under en lång tid. Gå upp och flytta runt regelbundet så att dina muskler inte har tid att ställa i en position.

Du hör ofta mig rekommendera säker och effektiv träning och vikten av att delta i någon nivå av motion för att hålla kroppen stark och mer flexibel, och detta är en annan rekommendation för Hip flexor smärta också.

Hip Flexor Stretch

Ju mer du lär dig att flytta och hur vinklar och över ersättningen spelar roll, desto lättare är det att förhindra vissa orsaker till muskelvärk. Du kan följa mig på den fibrösa passa människor sida att lära sig fler sätt att säkert och försiktigt arbeta dessa mer sårbara områden. I videon avsnitt där du kommer att se övningar som min “sida till sida” övningar som hjälper till att försiktigt arbeta höfterna och nedre delen av ryggen, piriformis och mer.

Jag arbetar också med kvinnor efter hysterektomi och andra bukkirurgi för att försiktigt stärka dessa sårbara områden. Jag har varit där, och Ja, det är möjligt att känna sig stark efter en hysterektomi och samtidigt leva med komplexiteten av fibromyalgi och co-villkor.

Sträckan jag utför här är bra att göra när som helst, särskilt efter att ha suttit. Vi drar ett ben upp till knäet (inga skor) Placera foten försiktigt på insidan av knä eller lägre om det behövs (detta lossar höfterna) sedan dra armen upp på samma sida och känna ljuset sträcka från höfterna genom din sneda.

Om du tillbringar mycket av din dag sitter vid ett skrivbord, investera i en kontorsstol som är mycket justerbar. Ställ stolen högre, så att höfterna att vila ovanför knäna. Denna position är friskare för din höft flexors och kan eliminera smärta som orsakas av förkortning av dessa muskler i den typiska kontorsstol position. Du kanske också vill överväga ett stående skrivbord som gör att du enkelt kan lyfta din arbetsplats.

Jag började använda ett stående skrivbord förra året och tycker att det är till stor hjälp, i själva verket gör jag mer stående vid mitt skrivbord nu än jag sitter. (Obs: vissa stående skrivbord kan vara svårt på axlarna att sätta upp och ner så det kan vara nödvändigt att få ett stående skrivbord som använder en elektrisk kontroll för rörliga positioner)

Regelbunden styrketräning och mycket skonsam stretching (gjort säkert) kan hjälpa till att hålla dessa muskler starka och flexibla. Återigen, se till att undvika överdriven sittande eller detta kan sabotera insatser för att införliva effektiv träning.
Tack!! Lisa.

source:  http://dailyhealthplans.info/fibromyalgia-and-hip-flexor-pain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *