Orsaker till viktökning hos patienter med fibromyalgi! Bra information delar den med den maximala

Fibromyalgi orsakar ofta viktökning hos människor på grund av flera faktorer som är direkt och indirekt relaterade till själva sjukdomen.

Fibromyalgi orsakar hormonell obalans som påverkar nivåerna av kortisol, sköldkörtel, serotonin och insulin, samt produktion av tillväxthormoner. på grund av denna hormonell obalans, saktar ner ämnesomsättningen och viktökning ofta resultat.

Trötthet i samband med fibromyalgi leder också till viktökning. Eftersom fibromyalgi en excitation störning i hjärnan vågmönster under sömn, börjar personen inte har en dröm av tillräcklig kvalitet, kan personen lider också av sömnapné (avbrott i andningen och snarkning på natten) sömn och rastlös ben syndrom (stickningar i benen), vilket ökar trötthet.

En ny studie visar att brist på sömn också leder till ökad produktion av hypokretin, vilket är viktigt i sömn nivåer och aptit. När hypokretin nivåer av nervceller är höga (för miljön och mental) som leder till ett växande tillstånd av uppvaknande, vilket leder inte bara till trötthet, men också till att äta.

Förutom trötthet, erfarenhet av många patienter med fibromyalgi kronisk smärta, vilket också kan hämma förmågan att utöva.

Mediciner som vidtas för att behandla depression i samband med fibromyalgi kan också orsaka individen att gå upp i vikt. Antidepressivos såsom Prozac och Zoloft ökad aptit, vätskeretention och kan påverka hormonnivåerna och därmed din ämnesomsättning.

Fibromyalgi diet

Det är viktigt att upprätthålla en balanserad kost för att minimera den ökade vikten av fibromyalgi.

Här är några användbara tips för diet:

■ Undvik konsumtion av animaliska fetter som kött. Istället äter mer magert kött, såsom skinn kyckling, kalkon och fisk, som också är utmärkta källor till protein.

■ öka konsumtionen av livsmedel som är mycket fibrer och låg i socker, såsom grönsaker.

■ att äta massor av frukter som jordgubbar och hallon är också till hjälp. Undvik torra frukter eftersom de innehåller konserveringsmedel.

■ Omega-3 fettsyror är också viktigt att upprätthålla en hälsosam kost och finns i kallt vatten fisk. Andra bra källor till fett är mandel, avokado, fiskolja och olivolja och majs.

■ ta tre måltider om dagen och försöka få en eller två näringsrika mellanmål hela dagen undvika stekt mat, matavfall, vitt mjöl och socker och alkohol och läsk.

Utövande av fibromyalgi

Även fibromyalgi kan orsaka smärta och trötthet, är det viktigt att hålla den bästa formen av kondition som rör sig för att undvika en hälsosam vikt.

Från sin egen motion program, fibromyalgi är ett bra sätt att uppnå detta mål.

Börja med enkla övningar som stretching, promenader eller cykling.

Börja din promenad rutin med fem minuters promenad från den första dagen, sedan successivt lägga till 1 till 2 minuter per dag, till en 60-minuters mål (eller det belopp som du känner dig bekväm och kan hålla.) När du har nått värdet på ditt mål, glöm inte att ta denna tid tre eller fyra dagar i veckan.

Cykeln är en annan stor Workout alternativ. Cykling (fast) kan du arbeta under hela året, oavsett väder, plus, kan du enkelt spåra din körsträcka och detta kan hjälpa dig att uppnå sina träningsmål effektivt.

Observera att vissa muskelvärk är vanligt när du börjar träna, men smärtan kan tyda på att du har överbelastat musklerna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *