Nytt vaccin för fibromyalgi behandling som faktiskt fungerar. Måste läsa

Av Donna Gregory Burch

Om någon kunde ge dig ett vaccin som skulle bota din fibromyalgi, skulle du göra det? Det kanske låter som en dröm, men det är närmare verkligheten än man kanske tror. Los Angeles-baserade biomedicinska företag EpicGenetics och Massachusetts General Hospital forskare söker godkännande från US Food and Drug Administration (FDA) att genomföra en klinisk prövning nästa år för att testa Bacille Calmette-Guerin (BCG) vaccin som en potentiell behandling för fibromyalgi.

Image result for metal & glass syringe

BCG är en generisk tuberkulos vaccin som är nästan en 100 år gammal och har varit säkert administreras miljontals gånger, “förklarade Dr Denise Faustman, chef för Faustman Lab på Massachusetts General Hospital. “i över 10 år har vår forskargrupp vid Massachusetts General Hospital aktivt undersökt den roll som det BCG vaccinet kan spela vid behandling av olika former av autoimmunitet. Vårt nuvarande fokus är typ 1-diabetes, men globalt BCG testas i ett antal autoimmuna sjukdomar. Under de kommande två åren kommer vi att börja klinisk testning av BCG i fibromyalgi. ”

Enligt Världshälsoorganisationen, mer än 100 000 000 barn får BCG vaccin varje år. Det används främst i utvecklingsländer där tuberkulos fortfarande är aktiv. BCG-vaccinet finns inte i USA på grund av den låga infektionsrisken. I USA används BCG i ett litet antal patienter för att behandla cancer i urinblåsan.

Så, den uppenbara frågan är varför skulle ett vaccin mot ett smittsamt lung tillstånd användas för fibromyalgi? Svaret ligger inom immunsystemet.

Vacciner ges vanligtvis till friska människor för att förhindra infektion. I detta fall, dock, den BCG vaccinet skulle administreras till fibromyalgi patienter i ett försök att dämpa sina symtom.

När EpicGenetics fick i uppdrag att skapa ett diagnostiskt test för fibromyalgi för flera år sedan, sprang forskarna alla typer av labb tester på fibromyalgi patienter att räkna ut hur de skilde sig från friska kontrollpersoner och vad som kan orsaka deras symtom. Forskarna upptäckte flera vita blodkroppar avvikelser i fibromyalgi patienter, vilket leder dem till symptom är förknippade med ett undertryckt immunsystem.

“Vi tror [termen] fibromyalgi är en missvisande”, säger Dr Bruce Gillis, EpicGenetics VD. “dessa människor lider inte med något som påverkar musklerna, per säga. Vad de lider med är deras immunsystem inte kan producera normala mängder av skyddande proteiner. … Det finns celler i immunsystemet som kallas perifert blod mononukleära celler. De producerar inte normala mängder av skyddande proteiner som kallas kemokinerna och cytokiner.

Upptäckten ledde till utvecklingen av FM/a blodprov för fibromyalgi. (Ja, trots vad din läkare kan ha sagt, det finns ett blodprov för fibromyalgi! Det är bara inte allmänt accepterade i det medicinska samfundet.) Testet analyserar nivåerna av fyra kemokinerna och cytokiner finns på reducerade nivåer hos fibromyalgi patienter. Dessa fyra kemokinerna och cytokiner råkar bara vara samma de som förstärks av BCG vaccin.

“med tanke på vad som har publicerats i den medicinska litteraturen, tror vi att detta vaccin kommer att vända immunsystemet avvikelser [av fibromyalgi],” Gillis sa.

Gillis och Faustman söker FDA-godkännande för att administrera de första BCG vaccinerna till fibromyalgi patienter i början av nästa år.

-Det här är första gången någonsin som en direkt behandling av fibromyalgi kommer att ske, säger Gillis. “som ni vet, de mediciner [närvarande på marknaden] för fibromyalgi bara behandla symtom. De har inget immunsystem fördelar. [läkemedelsföretagen] medger att de är bara behandla symtom men du behöver för att behandla sjukdomen, och det är därför vi går vidare med vaccin ansökan [till FDA]. ”

Om Gillis teori är sann så kommer “de kemokinerna och cytokiner som är bristfälliga hos patienter med fibromyalgi inte längre att vara bristfälliga [när det BCG vaccinet administreras]”, säger Gillis. “produktionen nivåer kommer att normalisera, och du måste anta då att deras symtom kommer att försvinna. Vi tror att vi står på randen till något större. ”

Eftersom vaccinet har en så lång historia, det förväntas inte orsaka några större biverkningar hos patienter.

Den BCG vaccin förväntas kosta $20-$ 25 per dos-ett nominellt belopp jämfört med den pågående kostnaden för att ta läkemedel varje dag.

“Vi tror att en patient med fibromyalgi skulle behöva en eller två doser maximalt så att du kan förstå varför jag inte får mycket stöd från läkemedelsföretag”, säger Gillis.

Förutom vaccin rättegången är EpicGenetics samarbetar med University of California, Los Angeles (UCLA) och University of Illinois College of Medicine Chicago att sekvensera genomen på upp till 250 000 fibromyalgi patienter.

“Vi letar efter alla typer av genetiska mönster eller anomalier eller mutationer”, säger Gillis.

Patienter som testar positivt för fibromyalgi med hjälp av FM/a-test kommer att kunna delta i den genetiska studien.

FM/a-test kostar för närvarande $936 men omfattas av vissa försäkringsbolag och Medicare. EpicGenetics supportteam hjälper patienter att avgöra om deras försäkringsbolag kommer att täcka testet. En ingen ränta betalning plan är tillgänglig för personer som är oförsäkrade eller vars försäkring inte täcker testet.

Om du vill veta mer om FM/a-test, besök FMTest.com. Klicka här för att läsa mer om EpicGenetics ‘ fibromyalgi Genome Project och BCG Vaccine Study. Om du är intresserad av att ha FM/a-test, vänligen fyll i ansökningsformuläret på hemsidan på FMTest.com. Om du har ytterligare frågor eller upplever några problem med att skicka in formuläret, kan du mejla företaget på ask@epicgtx.com eller ring (310) 277-4600.

Om författaren:

Donna Gregory Burch fick diagnosen fibromyalgi i 2014 efter flera år av oförklarlig smärta, trötthet och andra symtom. Hon fick senare diagnosen kronisk Borrelia. Donna omfattar nyheter, behandlingar, forskning och praktiska tips för att leva bättre med fibromyalgi och Lyme på hennes blogg, FedUpwithFatigue.com. Du kan också hitta hennes onFacebook och Twitter. Donna är en prisbelönt journalist vars arbete har dykt upp på nätet och i tidningar och tidskrifter i hela Virginia, Delaware och Pennsylvania. Hon bor i Delaware med sin man och sina många päls bebisar.

Source: prohealth.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *