COSTOCHONDRITIS smärtan av fibromyalgi

Costochondritis smärta är bara ett av symtomen vid fibromyalgi. Jag hänvisar ofta till detta som en “sekundär ” symptom eftersom det är ett primärt symptom som uppstår oftast, såsom generaliserad muskelsmärta eller nervsmärta. Men när det inträffar, kan det vara mycket smärtsamt.

Denna smärta kan slå utan förvarning och kan orsakas av ett antal saker som skada eller trauma till kroppen och verkar inträffa mer hos personer med fibromyalgi. Vi vill också att du ska vara medveten om andra förhållanden som kan orsaka liknande symptom, men kan vara något gemensamt olika.

De skrämmande symtom
Föreställ dig en hektisk mor av tre små barn. Vi kallar honom Terry. Hon surrade genom sin kväll rutin, få hennes små matas, badade, och lyckligt återvände till sängen efter en lång läsning berättelse session. Som ett barn borstar tänderna och andra chattare ständigt bada, Terry sitter på kanten av badkaret. Hon lutar sig framåt och håller en hand på vänster sida av bröstet. Hon vidrör hennes korgen, sedan mitten av hennes bröst, och hon rycker. Hon har varit öm i dessa områden i dagar, och nu den svåra smärtan har sitt beroende av ångest.

I denna situation, Terry kunde ringa 911, förutsatt att hon har en hjärtinfarkt. Hon skulle hamna på sjukhuset genom en rad tester, och de säger till henne att det är inget fel med hennes hjärta. Det är inget fel på det alls. Mer än troligt, hon kom hem med samma smärta och ett stort frågetecken om orsaken.

Denna typ av oförklarlig bröstsmärtor kallas costochondritis. Brosket ansluter korgen till bröstbenet blir inflammerad, vilket leder till smärta i bröstet eller korgen. I vissa fall kan smärtan sprida sig till armar och andra omgivande områden. Medan vissa människor upplever lindrig smärta eller irriterande obehag, andra upplever extrem smärta som ibland misstas för en hjärtinfarkt. I vissa fall är smärtan så intensiv att patienten antar att det måste vara något allvarligt.

Om du är orolig för Costochondrite smärta?

Chest pain

Även om det största antalet 70% av personer med fibromyalgi erfarenhet bröstsmärtor vid varje given tidpunkt, detta villkor anses inte allvarlig av läkare. Det finns ingen risk för ditt liv, och det kommer inte att påverka andra områden av din kropp, så länge andra villkor har uteslutits.

Om du är i svår smärta eller tillståndet varar under en lång tid och stör ditt dagliga liv, du kanske vill överväga en sjukgymnastik eller boka en akupunktur session. Så länge mer allvarliga villkor har uteslutits av din läkare eller annan sjukvårdspersonal, smärtlindring och obehag är det bästa du kan göra.

Costochondritis-fibromyalgi-anslutningen
Uppkomsten av costochondritis smärta kan relateras till bilolyckor, fall, eller andra incidenter som orsakar bröst skador. Det kan ibland utvecklas om du har en allvarlig övre luftvägsinfektion också. Många människor som inte har fibromyalgi utveckla denna smärtsamma tillstånd på grund av en skada eller sjukdom, men många med fibromyalgi också utveckla denna smärtsamma och ibland alarmerande symptom.

Om du kan följa utvecklingen av ryggsmärtor från en olycka eller sjukdom, då din fibromyalgi kan intensifiera smärtan. Obehaget av costochondritis smärta kan också stimulera en flare-up av andra symtom på fibromyalgi. Vi tror att fibromyalgi själv kan orsaka costochondritis smärta utan andra faktorer.

Vad ska du göra när bröstsmärtor resultat?
Det är viktigt att rådgöra med en läkare omedelbart om du känner smärta eller obehag i bröstet. Det finns andra villkor som kan orsaka denna typ av smärta, inklusive problem med ditt hjärta eller gallblåsan. När dessa mer allvarliga alternativ är uteslutna, och du vet att det inte finns någon livsförändrande anledning till din smärta, kan du behandla obehag med kalla kompresser eller andningsövningar som jag beskrev i sista stycket i denna artikel. Detta kommer att likna hur du kan behandla symptomen på en fibromyalgi utbrott som inte är livshotande.

Costochondritis kan förvärras när du hostar, ta djupa andetag, eller flytta. Du kan behöva vila mer och ge dig själv en paus tills smärtan försvinner. Om hon blir ohanterlig, rådgör med en läkare för att fråga om andra former av behandling.

Som ett kolon terapeut, skulle jag vilja förlänga en annan försiktighet, för att inte missa andra villkor. Ett annat vanligt tillstånd som ofta härmar costochondritis smärta är levern eller galla smärta leder. Du kan ha gallblåsa attacker och vet det. Om du upplever smärta runt den övre främre delen av korgen längs tvärgående kolon området (samma område), måste du vara medveten om detta potentiella problem och bedöma det också.

Om du upplever symtom på costochondritis och har svårt att andas på grund av smärta/spasmer runt bröstet och revben, prova denna enkla teknik. Sitt bekvämt i en fåtölj med fötterna på golvet. Ta händerna korsade över bröstet, och själv gå framåt från midjan, lutande över när du sitter och se om det gör att du kan få något bättre att andas.

Du förstår, oförmågan att andas ordentligt under denna typ av episod kan faktiskt göra denna smärta intensifieras. Så det bästa du kan göra är att hitta en bekväm position där du kan andas bättre och inte hålla spänningar i dessa områden.

Vi tycker också att det kan finnas ett samband mellan triggerpunkter och costochondritis. Detta kan inträffa från någon typ av skada, stam, kirurgi, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *