FIBROMYALGI ÄR KOPPLAD TILL STRESS HOS BARN OCH OBEHANDLADE NEGATIVA KÄNSLOR

Tips om att hantera ilska och stress för tillfredsställande relationer av Dr. Jeanette Raymond, Ph.D.

Starta dagen med smärta av fibromyalgi har ilska Vera

Bildresultatet för fibromyalgi är relaterat till barndomsstress och obehandlade negativa känslor

Fibromyalgi har gjort det svårt för Vera, 46, att få benen ut ur sängen på morgonen. När hon gjorde sin väg till badrummet och började tvätta, steg smärtan till händerna, huvudet och nacken. Det gjorde sitt gråt. Det gjorde henne arg för att tro att Kurt inte ens hade tänkt på att organisera saker runt huset för att göra livet lite enklare. Vera kom ihåg argumenten att följa med henne på doktorns möten och blev ännu mer arg. Men hon sa aldrig någonting till honom. Hon vände sig till stödgruppen som hon skulle delta senare på dagen, även om det inte hjälpte till att lindra hennes fysiska obehag.

 

Vera fann det lättare att fokusera på smärta av fibromyalgi än hennes läskiga känslor

När hon hade frukost, översvämmade flashbacks av hennes första familjebakgrund Veras vision. Hon återupplevde spänningen som hon brukade känna när hon kom hem från skolan och undrade om hennes föräldrar skulle kämpa högt eller krama varandra. Hennes mamma tar sin frustration ut ur Vera, den äldsta och tystaste av sina barn. Hennes muskler stramades när hon kom ihåg frågan om osäkerhet och visste inte hur man skulle tala om hennes bekymmer. Det var detsamma nu. Hon visste inte hur man skulle tala om ångesten att inte kunna ta hand om sig själv. Vera hade inga ord för att uttrycka sin ilska på sin pappa för att inte göra sin mamma glad och att Kurt skulle vara så okänslig och okänslig. Vad hon hade, Det var kroppslig smärta som sträckte sig från tråkig smärta till utarmande smärta för vilken ingen specifik organisk orsak hade hittats. Fibromyalgi var diagnosen. Han kom med trötthet, saktar ner handlingar och begränsar sitt liv. Han gjorde Vera beroende av smärtstillande medicin och en man som släppte henne och upprepade sin barndoms cykel.

Vera fibromyalgi blev mer akut och smärtsam medan hon kvävde sin ilska

Veras kamp för att prata om sin ilska och stress i sin barndom och nu som vuxen gör det mer troligt att hennes smärta upplever när fibromyalgi brinner upp är mer intensiv och försvagande. Den   European Journal of Pain  2010 rapporterade en studie som jämför kvinnor med fibromyalgi som uttryckte över dem som undertryckt sin ilska. Ju större inhibering av ilska desto större är smärreupplevelsen hos kvinnor med fibromyalgi. De som blev arg och uttryckte det i den situation där det väcktes upplevde minst smärta.

Inget stort positivt tänkande har lindrat hennes utarmande fibromyalgi smärta

Jämfört med friska kvinnor, kommer de som undviker starka negativa känslor som ilska och låt det utvecklas obehandlat mer sannolikt att drabbas av fibromyalgi. Dessutom tycks inte fokus på positiva känslor vara en tillräcklig buffert. Enligt en rapport i 2008   Journal of Psychosomatic Research Det är bristen på behandling av negativa känslor som utfäller smärtcykeln hos personer med fibromyalgi oavsett hur mycket eller varaktigheten av positiva tankar. Vera var inte känsligare än de flesta kvinnor för negativa känslor som ilska, men hon kände dem oftare och lärt sig inte att uttrycka dem på en hälsosam sätt. Hon har äventyrat hennes neuroendokrinfunktion, vilket sänker hennes smärttröskel både fysiskt och psykiskt, föreslår en studie om kvinnor med fibromyalgi publicerad i  Arthritis Care and Research, 2010.

 

Fibromyalgi är kopplad till barns kroniska stress och konflikt med föräldrarna

Vera har varit typiskt för de flesta vuxna kvinnor med fibromyalgi som har haft en stressig barndom, vilket rapporterades i Journal   Stress and Health   år 2009. Vera har levt erfarenhet av sin mors verbala och emotionella missbruk och attityd likgiltig med hennes fars historier om kvinnor med fibromyalgi. Vera kämpar med sin mamma och nu gjorde hennes man henne se livet i ett mer negativt ljus. Konflikt med föräldrar och senare med partner bidrar till stress och bidrar till den mer negativa uppfattningen av liv av kvinnor med fibromyalgi som rapporterats av   European Psychiatry   2000.

 

Kronisk barndomsstress avreglerar det neuroendokrina systemet i Vera, vilket gör henne mer utsatt för fibromyalgi

Långvarig stress som är kontinuerlig och kronisk påverkar det neuroendokrina systemet vilket gör det mindre effektivt över tiden. Vera barndomstrauma skapade en permanent känsla av osäkerhet och oförutsägbarhet som försämrade hennes förmåga att utveckla och använda hälsosam strategisk strategisk stresshantering. Så med varje ny stress blev hennes neuroendokrina system svagare och började fungera på ett onormalt sätt. Hon bodde i ett konstant tillstånd av stress så att hennes nivåer av stresshormon som kortisol var förhöjda år efter att stressen med att leva med sina föräldrar togs bort. Trots kampen om att leva med en man som var argumenterande och otillräcklig var det ingenting jämfört med hennes tidigare stressiga upplevelser.Psychoneuroendocrinolgy.

 

Behandlingen av negativa känslor kan minska smärtan hos Vera fibromyalgi

Vera kanske inte kan ändra sin historia eller hennes man. Men hon kan börja behandla sina känslor i hennes stödgrupp och komplettera den med psykoterapi. Hon kan dela sin ilska om hennes tidiga liv, liksom hennes rädsla för att vara hjälplös och ensam i smärta. Hon kan lindra hennes neuroendokrina system redan överväldigat genom att erkänna, namnge och uttrycka sina känslor i ögonblicket. En studie inom   artritvård och forskning  , 2010 föreslår att Vera kan förvänta sig en förbättring av funktionen 50% till 70% och känner mindre smärta om hon gör det.

Referens: losangeleswestsidetherapy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *