Effekter av fibromyalgi på benen. Anslutning mellan fibrösa och ben smärta

Ben smärta och fibromyalgi-anslutningen

Fibromyalgi kännetecknande varumärke är gränslös ångest, inklusive ben plåga. Ben plåga och fibromyalgi kan skilja sig från individ till individ, men kan presentera som vass ångest, en tråkig sårad, djup plåga, eller en större mängd av en bultande känsla.

Ben plåga och fibromyalgi föreningar

Ben plåga identifieras med fibromyalgi kan skapa i ligament, muskler, eller senor som omfattar lederna. Trots det faktum att våndan visar i dessa regioner, förnimmelser intensifieras av frågor i plåga förbereda av sensoriska systemet, vilket framgår av American fibromyalgi syndrom Association.

Olika manifestationer föra om benet plåga identifierats med fibromyalgi införliva frety bensjukdom och död eller frossa i längst punkter. Fibromyalgi influenser någonstans i intervallet 2% till 4% av amerikanska vuxna, en stor del av dem damer.

Fibromyalgi är inte förstått, och inget botemedel existerar trots att dess indikationer kan övervakas utnyttja ett sortiment av konventionella och alternativ behandlingar, tillsammans med livsstilsförändringar.

Frety bensjukdom

En översyn distribueras i Journal of klinisk sömnmedicin fann att personer med fibromyalgi kommer förmodligen att skapa ivriga bensjukdom, en neurologisk fråga som beskrivs av bultande eller andra svåra att övervaka intryck som gör en vild önskan att flytta Ben. Förnimmelserna minskar vanligtvis runt kvällstid och skingras på morgonen. De kan inträffa i 1 eller båda benen.

Genom att flytta benen, personer med oroliga bensjukdom kan upptäcka lindring av våndan och andra offensiva känslor. I varje fall har vilar också en tendens att störa benet förnimmelser, vilket gör det svårt att vila, vilket framgår av det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke (NINDS).

Specialister fann att 33% av studie medlemmar med fibromyalgi dessutom hade frety bensjukdom medan bara 3% av dem utan fibromyalgi hade sjukdomen.

Förbittring vila beteckna en annan regelbunden biverkning av fibromyalgi, och analytiker sade många personer med fibromyalgi kan tillskriva avbrottet till ivriga bensjukdom.

De flesta läkemedel av oroliga bensjukdom samordnas på ljusare indikationer, vilket framgår av NINDS. Sätt att leva förändringar som kan mildra ivriga benet störning identifieras med fibromyalgi kan innehålla begränsa koffein, tobak och sprit konsumtion. Ta kosttillskott, till exempel, järn, magnesium, och folat kan också hjälpa till att minska benet plåga identifieras med fibromyalgi och frety bensjukdom.

Träna, omfamna ett normalt exempel på Vila, och värmande kuddar kan också bidra till att minska plåga.

Neuropati

Neuropati orsakar frossa eller ångest i längst punkter, inklusive fötterna. Några patienter med fibromyalgi kan verkligen ha en relaterad fråga som kallas Little fiber polyneuropati (SFPN), vilket framgår av en översyn ut på ett möte i den amerikanska neurologiska föreningen.

Specialister upptäckte 46% av patienter med fibromyalgi hade SFPN, vilket är ett slags Frans neuropati som är en del av tiden behandlingsbar.

“Detta ger en del av det viktigaste målet bevis för en komponent bakom några fall av fibromyalgi, och särskiljande av en grundläggande orsak är det första steget mot att upptäcka bättre mediciner”, säger Anne Louise oaklander, en partnerlärare i neurologi vid Harvard Medical School och studie skapare.

SFPN orsaker över hela linjen plåga, som fibromyalgi, men har tester som kan erbjuda en auktoritativ slutsats, vilket inte är situationen med fibromyalgi.

Ömtåliga fokus

Individer med fibromyalgi skapar regelbundet delikat ångest fokuserar, annars kallas trigger fokuserar, som finns i benen. Varje individ har 9 uppsättningar av fokuserar på kroppen som kan leda till ångest när de kläms, vilket framgår av WebMD. På benet, kan känsliga fokus skapa inom varje knä och på höften helt enkelt bakom hipbone.

En rimlig fibromyalgi analys kommer om när en man möter plåga minst 11 delikat plåga fokuserar, trots det faktum att av och genom, att antalet är nu och då mindre, vilket framgår av WebMD. Ben plåga identifieras med fibromyalgi kan komma till stånd när utlösa fokuserar orsaka plåga i territoriet.

Ben plåga och fibromyalgi behandling

Behandling för ben plåga och fibromyalgi kräver ofta en grundlig strategi, med en blandning av mediciner och livsstilsförändringar syftar till att minska plåga och förbättra personlig tillfredsställelse.

Mediciner som ordinerats för fibromyalgi införliva smärtstillande medel, till exempel, Tylenol eller icke-steroida lugnande läkemedel (NSAID, till exempel, Alvedon. NSAID arbete genom att minska fibromyalgi-relaterade irritation och minska en bultande smärta. Hur det än må vara kan långdistans användning av smärtstillande medel leda till fysiska reaktioner, till exempel vätske underhåll, hypertoni och problem med magen, njurarna eller hjärtat.

Opiater är ibland godkänt, men det finns inte någon bekräftelse på att mediciner lindra benet plåga identifierats med fibromyalgi, enligt det nationella institutet för artrit och muskuloskeletala systemet och hudsjukdomar (Niams). Dessutom, opiater förmedla kritiska farorna med fixering och felhanterade.

Sätt att leva förändringar är 1 av de mest idealiska kurser individer med ben ångest och fibromyalgi kan övervaka plåga. Övervaka frågor, till exempel, frety bensjukdom är grundläggande för att garantera kvalitet vila.

Metoder för att vitalisera lugn vila införliva bygga upp en allmän vila plan, öva på en ung timme på dagen, och hålla sängen för schaktning som det var. Perusing Internet eller perusing en bok i sängen kan hålla Cerebrum medvetna och göra det svårt att vila. Att göra en varva ner pre-Sleep tid rutin kan likaså hjälpa dig att nicka bort. Städa upp eller trimma in för att varva ner musik hjälper dagen sudda bort från vanlig syn och psyket lossa upp.

Att göra en punkt för att få tillräckligt med motion är ett annat viktigt sätt att livet variabel, potentiellt den mest tvingande för övervakning ben plåga och fibromyalgi, som indikeras av Niams. Slåss genom plåga och svaghet för att få hjärtat att pumpa, gå ut på en promenad, eller rida en cykel kan stärka stor vila och dessutom mildra plåga.

Eftersom fibromyalgi har en eldig del, äta en äta rutin rik på ekologisk produkt, grönsaker, och hela korn kan bidra till att minska indikationer. Många personer med fibromyalgi har näring känslighet, oavsett om med gluten, mejeriprodukter, ägg eller tillsatser, som anges av WebMD. Att hålla en näring dagbok för att särskilja alla näringar som utlöser ben plåga kan bidra till att hantera biverkningar.

För att göra matlagning med ljud näring mindre krävande, köpa livsmedel som odlas från marken som är nu skurits eller tvättas. Köpa ordnade näring från en karakteristisk eller välbefinnande näring butik kan också vara en kontrasterande alternativ till matlagning. Var noga med att granska fastställande av register i ljuset av det faktum att ibland arrangerade näring har möjligen plåga föra på infästningar oavsett möjligheten att de är tippad som ljud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *